Khamis, 12 Julai 2012

AYAM & UDANG CELUP TEPUNG

asyik2 ayam goreng biasa je..sesekali nak jak ayam celup tepung kan??hehee..so jom nengok...

RESEPI : AYAM & UDANG CELUP TEPUNG
SUMBER : MAMA


BAHAN-BAHAN

4 ketul ayam-dibersih dan ditos(ditoreh2)
5-6 ekor udang-sederhana saiz
1 mangkuk kecil tepung serbaguna
1/2 mangkuk serbuk jintan putih
2 Biji telur ayam-dipukul
Minyak masak-secukupnya

*lagi sedap jika diperap awl*


CARA-CARA




1.Ambil ayam dan udang satu persatu dan celupkan kedalam telur,kemudian masukkan celupkan kedalam tepung serbaguna dan serbuk jintan putih.

2.Ulangi cara yang sama sehingga habis ayam dan udang

3.Sewaktu proses m'celup..minyak boleh dipanaskan..

4.Pastikan minyak betul2 panas,dan api jgn terlalu besar.

SELAMAT MENCUBA




Tiada ulasan:

Catat Ulasan