RESEPI : ROTI JALA
SUMBER : MY MUM + MAMA
Bahan-bahan
1/2 pek tepung gandum(tgk ats berapa org mkn)
1 sudu kecil garam
1/2 sudu serbuk kunyit
sedikit minyak masak(utk adunan, utk gris kuali)
Air secukupnye
Cara-cara
1.Sediakn besen bersih dan letak sedikit air,masukkan garam halus,serbuk kunyit dan sedikit minyak masak.
2.Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit sehingga adunan nampak OK.(jgn tllu pekat @ tlalu cair)
3.Panaskan kuali leper(kalau ade)..kalau xde guna jew kuali biasa..n sapu sedikit minyak.

4.Tuangkan adunan ke dlm acuan roti jala dan pusingkan acuan ke dlm kuali
5.Biarkan sehingga masak(xnampk putih tepung) dan angkat...
6.Boleh dilipat @ digulung (ikut suke yer)
*Sedap dimakan bersama kari ayam (next entry)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan